Winnaar verkiezingen de lekkerste droge worst

Dit vinden jullie de lekkerste droge worst

Voor sommigen zal het als een verassing komen, andere hebben het altijd geweten. Vorige maand hebben we jullie de vraag gesteld welke droge worst variant aangeboden door Slagerij hofman jullie het allerlekkerste vinden. In den beginnen leek het gelijk op te gaan tussen twee smaakvarianten, doch eentje nam de voorsprong en bleef ook de meest populaire. Niet gek vinden wij, maar de nummer twee scoort toch verassend. Hier het resultaat;

De winnaar

Met maar liefst 56,6% vinden jullie de Groninger metworst met kruidnagel toch de allerlekkerst droge worst verkrijgbaar. De Groninger droge worst is met recht en afstand ook ons meest populaire product in Groningen en daar buiten.

De verassende nummer twee

Wat we verassend vinden is de opmars van de nummer twee; de Tik aan worst met Spaanse kruiden. Ook deze worst is inmiddels bij velen favoriet en dat terwijl deze variant een nog relatief kort bestaan kent. De combinatie van de kwaliteit aan vlees in combinatie met de Spaanse kruiden zorgt ook wel voor een unieke smaakbeleving. Als je de Tik aan worst nog niet eerder hebt geproefd, dan is de 21,7% waarmee het publiek deze als absolute nummer twee bestempelde misschien de overtuiging die je nodig had; Tik ‘m aan.

Pappenheimers

De overige drie varianten doen niet voor elkaar onder. Iedere smaak, of het nu de peperworst met peper (8,5%), de Hans Frans worst met zowel peperkorrel als knoflook (7,5%) of de cowboy worst met knoflook (5,7%) is, iedere droge worst kent wel zijn pappenheimers die deze als favoriet bestempelen.

 

Winnaar worstpakket

Gemiddeld waren er 29 seconden nodig om tot een beslissing te komen, de meeste deelnemers waren vrouw. Een vrouw heeft dan ook het worstenpakket gewonnen; haar naam is Bineke Pathuis Prak. Gefeliciteerd. Je ontvangt een persoonlijk berichtje van ons en kunt je prijs ophalen bij ons in de winkel in Winschoten.

Groninger droge worst

De conclusie is dat jullie heus wel zelf weten wat lekker is en terwijl de originele Groninger metworst veruit de populairste is, heeft onze droge worst met Spaanse kruiden een groeiende schare fans. Allemaal zijn ze het proberen waard natuurlijk en ook afwisseling is smakelijk. Met al die regenval en het gure herfstweer zijn een paar Groninger droge worsten nooit verkeert om in huis te hebben voor een gezellige en bovendien smakelijk avondje.  Altijd het lekkerst en altijd voordelig bij Slagerij Hofman verkrijgbaar en uit eigen worstenmakerij.