Oproep avond 4-daagse; Geef een stukje droge worst mee!

Waarom Droge worst beter is dan Fruitella

Vanavond maken veel kinderen, ouders en liefhebbers zich op voor de wandelvierdaagse van ’t Oldambt en omstreken in Winschoten. Het heuptasje wordt weer uit de lades gezocht en voorzien van een drinkpakje als Wicky en een Fruitella. Lekker natuurlijk en bijzonder veel suikers ook; daarom pleiten wij er voor een stukje Groninger droge worst mee te geven. Droge worst is, zonder het suiker, een veel betere energiebron.

De Groninger droge worst is natuurlijk vetter dan snoep, maar juist dit vet is de belangrijkste brandstof bij matige inspanning zoals wandelen. Juist wanneer je wat langer inspant zoals bij de avondvierdaagse haalt je lichaam ook meer energie van vetten uit het bloed. Wist je overigens dat vetten het hongergevoel onderdrukken daar waar het eten van suikers al vlug naar meer doet verlangen?

Nee, we zeggen niet dat je de snoepjes helemaal uit moet bannen van de kindervreugde die de avondvierdaagse met zich meebrengt. Evenmin zouden we het afraden om iedere dag een droge worst te eten, maar Groninger droge worst is best wel ideaal als snack tijdens de avondvierdaagse. Maar wanneer kinderen de hele week lopen en ook de hele week snoepjes eten en suikerhoudende dranken nemen; worden de gezonde voordelen van de wandelactiviteiten teniet gedaan en wordt meteen een aanslag gedaan op het gebit van je kids. Een stukje Groninger droge worst is daarbij makkelijk mee te nemen, zo op te eten uit het vuistje onderweg en een gezonde vervanging voor de vele suikers, juist voor een evenement als de avondvierdaagse.

Daarom raden wij aan een stukje Groninger droge worst te overwegen mee te geven in plaats van een rol snoep op twee van de vier dagen wandelen. Groninger droge worst van Slagerij Hofman in Winschoten is er in verschillende smaken, voor ieder wat wils en gewoon lekker; “Hey Ho, Hey Ho, droge worst is zo #thumbsup!”

 

bron: William D. McArdle, Victor L. Katch, & Frank I. Katch (2014) Exercise Physiology, Nutrition, Energy, and Human Performance, LWW Philadelphia