Handgeknoopte Rollades met uitsterven bedreigd

Uitsterven?! Ik mag hopen dat het dier niet meer in leven is als er een rollade van gemaakt wordt. Om dat maar meteen uit de weg te helpen, kunnen we zeggen dat we dier- en milieu vriendelijk te werk gaan. Wat we echter duidelijk willen maken is dat er maar weinig slagers meer zijn die met de hand een rollade (kunnen) knopen. Terwijl het toch echt zo een nostalgische ambachtshandeling is dat het product een uniek karakter geeft en dat proef je.

Er is niets mis met een rollade met een kousje eromheen hoor, die zijn ook heerlijk. Het is een feit dat handgeknoopte rollades veel meer tijd en aandacht vergen, maar het was vroeger echt wel iets waar je trots op was als je dat als slager goed in de smiezen had.

Handgemaakte rollade van slagerij hofman